Start Sölvesborg

16/4 Annika Skoglund & Monica Dominique
1/5 Samuel Ljungberg med Novah Gospel
6/7 Musikmaraton med barn och ungdomar

Medlem betalar endast undantagsvis entréavgift vid konserter.

Gymnasieelever går gratis på
alla konserter!

För att bli medlem i kammarmusikföreningen skall Du kontakta föreningens kassör, Tord Andersson, tel. 0456-41250.
Medlemsavgiften är 120,- kr per år
(20,- kr för den som är yngre än tjugo år).

Duo Eriksson-Erasmie

Matts Eriksson - violin
Carl Otto Erasmie - piano

Bestiarium med Bo Eriksson och Mare Balticum

Bo Ericsson, fil. dr. i historia, guidar oss in i en medeltida föreställningsvärld där han utgår från de äldsta bestiarierna, dessa påkostade, handmålade böckerna från tidig medeltid.

Böckerna berättar bl a om den mytomspunna Enhörningen och den skräckinjagande människoätaren Mantikoran. Bo Eriksson har bl a
skrivit de uppmärksammade böckerna Lûtzen 1632 och I skuggan av tronen samt en biografi över Per Brahe.

Musik av kammarensemblen Mare Balticum

Duo Tempra

Ansikte mot ansikte

Cecilia Ekmark - flöjt
Marit Sjödin - cello

Cecilia Ekmark och Marit Sjödin började samarbeta i början på 90-talet och har sedan dess givit konserter på konsertföreningar, festivaler och kammarmusikscener i Sverige, Danmark, Finland, Estland och Frankrike.

Under åren i Duo Tempra har de utvecklat en konsertform som fått
stort gensvar från publik, press och arrangörer. Duon är också återkommande gästföreläsare på landets musikutbildningar – från musikhögskolor till kulturskolor - med mycket uppskattade workshops
om scenisk förnyelse av kammarmusikformen.

Duo Tempra erbjuder föreställningar med en tydlig scenisk närvaro. Musikens stämningslägen speglas och förstärks i texter, ljussättning, koreograferade rörelser och enkel scenografi. Flöjtens och cellons naturliga klanger blandas med viskande tal, improvisationer och klanger som loopas och lagras in i ljudbilden. Allt vävs ihop och bildar en genomtänkt enhet där kommunikationen med publiken står i centrum.

I programmet Juno & Genius lägger duon stort fokus vid att lyfta fram intressant och vacker musik skriven av både kvinnor och män med inspiration från öst till väst. Tonsättningarna varvas med poesi och skildringar om skillnaderna mellan kvinnliga och manliga tonsättares
och musikers villkor i olika epoker och delar av världen.

På programmet finns allt från musik av det medeltida geniet Hildegard
av Bingen och barockstjärnan Élisabeth Jacques de la Guerre, via den tyska tonkonstens fader Johann Sebastian Bach och Reinhold Gliéres ryska folklore, till verk av våra dagars tonsättare som indisk-amerikanska Asha Shrinivasan och svenska Anna Eriksson.

Det musikaliska spannet i tid och stil ger ett varierat och intressant program i personlig tolkning genom Duo Tempras kammarmusikaliska känslighet.

Foto: Emelie Lager

CECILIA EKMARK är flöjtist och kammarmusiker. Hon studerade för professor Gerard Schaub vid Musikhögskolan i Göteborg och har deltagit i ett flertal masterclasses för flöjtister som Peter Lucas Graf och Manuela Wiesler. Hon har frilansat i orkestrar i Stockholm och Göteborg samt gjort inspelningar för Sveriges Radio och SVT.

Som flöjtsolist och kammarmusiker samarbetar Cecilia regelbundet och gärna med kompositörer från hela världen och hon har spelat på många scener för kammarmusik runtom i Sverige och Europa. Cecilia är intresserad av att hitta nya sceniska uttryck för kammarmusiken och använder sig ofta av elektronik, livelooping och ljussättning. Hon är medlem i grupperna Duo Tempra, The Hagen Trio och Duo Cecilia Ekmark – Maria Ingemarsson Berg.

MARIT SJÖDIN är frilanscellist med hjärtat i kammarmusiken. Efter examen vid Musikhögskolan i Göteborg 1996 gick hon en diplom-utbildning i Paris där hon belönades med högsta pris i cello och
kammarmusik. Marit spelar regelbundet i kammarmusikföreningar, har framträtt solistiskt i Sveriges Radio P2 och SVT samt arbetar ofta i Nordens professionella orkestrar.

Hon har spelat på festivaler, som Opera/kammarmusikfestivalen i Toscana med Kungliga Operan, samt gjort många föreställningar med dansare, skådespelare och poeter, som i Charlie Chaplin och Min älskade Pierrot på Malmö Opera. Marit är även medlem i Trio Netzel
och Nordic Art Trio.

Annika Skoglund &

Monica Dominique