Start RM

Christian Svarfvar & Henrik Måwe

15/4   kl 17.00
Eld & Passion

Om inte annat anges gäller
nedanstående priser.
Entré: 150:-
,
medlem i Ronneby Musikvänner eller annan kammarmusikförening 100:-
stud t o m gymnasiet fri entré.

Bli medlem i Ronneby Musikvänner 2018: betala 100 kr på bankgiro 100-2559.

Mottagare Ronneby Musikvänner;
kom ihåg att skriva avsändare !

Vi tackar våra sponsorer

Lördag 10/2

Sebastian Stevensson
& Asuka Nakamura

Sebastian Stevensson - fagott
Asuka Nakamura - piano

2016 års vinnare av det prestigefulla Solistpriset, fagottisten
Sebastian Stevensson, ger sig ut på vinnarturné i vårt avlånga land. Sebastian kommer från Sigtuna och har spelat fagott sedan 10-års ålder. Efter studier vid Kungliga Musikhögskolan
i Stockholm flyttade Sebastian till Mannheim i Tyskland.
Numer är han solofagottist i Danmarks Radio Symfoni-Orkestret och undervisar vid Det Danske Kongelige Musikkonservatorium.

Asuka Nakamura började spela piano vid tre års ålder i
Nagoya, Japan och redan vid nio års ålder gjorde hon solistdebut. Asuka studerade för Staffan Scheja på Kungl. Musikhögkolan i Stockholm med start 2002 och när hon avslutade sina studier belönades hon med jetongmedalj,
något som bara tilldelas de allra främsta.

PROGRAM:

Camille Saint-Saëns, François Devienne, Wolfgang Amadeus Mozart, Carl Maria von Weber Karl-Birger Blomdahl, György Ligeti , Kim Hedås och Daniel Schnyder.

Söndag 25/3

Christian Svarfvar & Henrik Måwe

Drömmar och förälskelse - Romantikens kvinnor

Christian Svarfvar - violin

Henrik Måwe - piano

Violinisten Christian Svarfvar och pianisten Henrik Måwe framträder tillsammans i ett program där all musik är skriven
av kvinnliga svenska tonsättarpionjärer. Med fokus på en repertoar kring förra sekelskiftet ger sig Christian Svarfvar
och Henrik Måwe ut på turné i södra Sverige.

Christian Svarfvar är en av Sveriges mest framgångsrika violinister, utbildad på anrika Juliard School of Music, med
en karriär som har räckvidd långt utanför landets gränser.

Henrik Måwe hör till landets främsta pianister: Han är
sedan 2010 utsedd till Steinway Artist och hans skiva ”The 50 Greatest Pieces of Classical Piano” är ett av de mest spelade pianoalbumen på Spotify.

PROGRAM:
Alice Tegnér Sonat i a-moll för violin och piano
Elfrida Andrée Två romanser för violin och piano
Valborg Aulin Sonat i g-moll för violin och piano
Amanda Maier-Röntgen Sonat i h-moll för violin och piano

Konserten föregås av årsmöte i ”Sammanträdesrummet”
på Kulturcentrum kl.16.00. Varmt välkomna!

Söndag 15/4

Eld & Passion

En konsertföreställning med rytmer och toner av
bland annat tango, flamenco och andalusiska sånger.

Spansk och sydamerikansk musik på cello och piano.

”Vi söker det passionerade uttrycket i dansens rytmer och spelar musik i gränslandet mellan det klassiska och det folkliga. Albeniz, Granados, De Falla och Piazzolla, är en del av de kompositörer ni kommer att få uppleva”, säger Kristin Malmborg och Henrik Berg.

Kristin Malmborg är utbildad cellist på Kungliga Musik-högskolan i Stockholm, Musikhochschule i Stuttgart och diplomerad vid Frederic Chopin Akademin i Warszawa. Som frilansande cellist har hon spelat med flertalet av Sveriges orkestrar såsom Svenska Kammarorkestern och Kungliga Filharmonin i Stockholm. Med olika kammarmusikgrupper har hon konserterat mest i Sverige, men även i Polen, Tyskland och England. De senaste tre åren har hon spelat med Anders Ekborg på hans turné Stilla Jul.

Henrik Berg är utbildad och diplomerad pianist på Kungliga Musikhögskolan och Edsbergs Musikinstitut i Stockholm. Henrik är en flitigt engagerad kammarmusiker och har spelat på flera stora festivaler såsom Festspillene i Bergen, Musik vid Siljan och Gotland Chamber Music Festival. Han har också uppträtt som solist med flera orkestrar bland annat med Radio-symfonikerna med vilka han spelade sin diplomkonsert.

copyright©kammarmusik.se 2003   redigerad 2018-01-15 18:39    www.kammarmusik.se      webbansvarig: Lasse Fagerberg