Start Olofström

Amadeakvartetten
15/4    kl 18.00
Harmonisk Verkstad

Bli medlem i Olofströms Kammarmusikförening.

Betala 150 kr via plusgiro 241098-3

Torsdag 15/2

Rickard Söderberg är Gaytenor

En kväll med operasångaren och debattören som gjort sig känd för sina tydliga ställningstagande för HBTQ-personers rättigheter.

Rickard Söderberg är inte bara sitt alias i sociala medier; Gaytenor. Han är också operasångaren som satt frågan om kärlek och tolerans på samhällskartan. Nu ger han sig ut på
sin första Riksteaterturné. Som sig själv. Och som sitt superhjältealias; Gaytenor.

Med sång och samtal lotsar Rickard varsamt publiken genom en ocensurerad kväll. Opera och musikal ligger sked med pop och schlager i publikens öron, och naket berättar han vad som egentligen ligger bakom några av hans mest omtalade debattinlägg. Rickard har med sig två musiker och ett par dussin instrument på scen, och sjunger både eget material, såväl som några av de sånger som gjort honom känd bland den stora publiken.

Speltid: 1.30 tim (ej paus)

Entré 200 kr,
scenpass/medlem i musikförening samt medlem i Olofströms personaklubb 150 kr,
ungdom t o m 25 år 80 kr

Förköp www.olofstrom.riksteatern.se &
på Olofströms bibliotek tel 936 00

Arr.  Olofströms Kammarmusikförening, Riksteaterföreningen i Olofström, ABF, Kultur och fritid

Söndag 25/3

Amadeakvartetten

Wieska Szymczynska och Sara Jefta violin

Paula Gårsjö viola och Lena Müller cello

Efter medverkan i Smålandsoperans uppsättningar av Trollflöjten och Don Giovanni 2014-2015 var Mozartkopplingen så tydlig att när de skulle hitta ett lämpligt namn för kvartetten var Amadea, den kvinnliga formen av Amadeus, given.

Ensemblen ger nu regelbundet egna konserter men är också Smålandsoperans

eget husband och sommarkonserterna har blivit många.

Amadeakvartetten strävar efter att plocka fram kvinnor som komponerat.

På konserten framför de musik av bl a Elfrida Andrée, Henriette Bosmans och så Mozart förstås med koppling till deras namn.

Entré: 130 kr,
medlem/scenpass 100 kr,
ungdom t o m 25 år fri entré

Arr. Olofströms Kammarmusikförening, ABF, Kultur och fritid och Musik i Blekinge med stöd av Statens kulturråd.

Söndag 15/4

Harmonisk Verkstad

Från Böhmens Ängar och Lunder

Kanerva Juutilainen och Johanna Andersson, violin

Rastko Roknic, viola

Judith-Maria Blomsterberg, cello

Mattias Frostenson, kontrabas

Harmonisk Verkstad är fem musikervänner som vill ge lyssnarna möjlighet att vidga sina musikaliska vyer genom att erbjuda tillfälle att höra romantisk kammarmusik som den kan ha klingat vid tiden för dess tillkomst.

Verken i detta romantiska program har gemensamt både besättning (stråkkvartett + kontrabas)  och epok då de kom till, men även de skiftningar mellan ljus och melankoli, innerlighet och livsglädje som präglar det Böhmiska temperamentet.

Det är första gången i modern tid som senromantisk kammarmusik framförs på tidstrogna instrument i Skandinavien.

Program:

Josef Suk (1874-1935): Meditation över den gammeltjeckiska koralen "S:t Wencel" op. 3

Josef Suk: Serenad op. 6

Antonin Dvorák (1841-1904): Stråkkvintett nr. 2 op. 77

Entré: 130 kr,
medlem/scenpass 100 kr,
ungdom t o m 25 år fri entré

Arr. Olofströms Kammarmusikförening, ABF, Kultur och Fritid och Musik i Blekinge med stöd av Statens kulturråd.

copyright©kammarmusik.se 2003   redigerad 2018-01-07 13:27    www.kammarmusik.se      webbansvarig: Lasse Fagerberg