Start Olofström

Duo Daniel

7/5     kl 18.00

Musica Vitae & Margareta Bengtsson

Biljettpris om inget annat anges: 130 kr och 100 kr för medlem/scenpass, fri entré för ungdom t o m 25 år.
Arr. Olofströms Kammarmusikförening, KulturFritid, ABF, Musik i Blekinge och men stöd av Statens Kulturråd.

Bli medlem i Olofströms Kammarmusikförening.
Betala 150 kr via plusgiro 241098-3

Söndag 5/3

Monsieur Erik Satie - gymnopedist

Amelia Jacobsson – sopran, cello.

Joachim Olsson - piano

Magnus Florin – aktör,

Per Nyrén - piano

Erik Satie är en av musikhistoriens mest originella kompositörer. Utöver de mer kända kompositionerna
”Je te veux” och ”Gymnopedie nr 1” möter publiken
mer okända verk som ”Tre stycken i päronform”,
”Ragtime ur baletten Parade”, ”Uttorkade embryon”,
och delar av Saties infallsrika litterära alster.

Amelia Jakobsson, cellist och sopransolist är utbildad i Danmark liksom pianisten Joachim Olsson, som också
är organist och tonsättare. Magnus Florin, aktören, har sina rötter i amatörteatern och verkar numera som framgångsrik regissör.

För idé och programval står Per Nyrén som även han förekommer vid flygeln.

Fredag 10/3

Hyllningskonsert till
Svend Asmussen

Mads Tolling Quartet feat
Jacob Fischer

Mads Tolling - violin

Jacob Fischer - gitarr

Matthias Petri - bas

Andreas Svendsen - trummor

Mads Tolling är en dansk violinist uppväxt i Köpenhamn. Som tjugoåring flyttade han till USA för att studera och är nu bosatt i San Francisco.

Mads har spelat i bl a  Stanley Clarkes band och Turtle Island String Quartet. Nu har han sin egen kvartett och gör med  den en skandinavisk turné som en hyllning till den 100-årige jazzviolinistlegenden Svend Asmussen vars karriär sträcker sig över mer än 80 år!

Svend är främst känd som jazzmusiker men spelade även i sammanhang med klassisk musik. Tillsammans med Putte Wickman och Ivan Renliden gav Svend över 1000 konserter i kyrkor och konsertsalar över hela Skandinavien under1970-talet.

Gitarristen Jacob Fischer, som spelade 20 år i Svend Asmussens kvartett, är med i Mads kvartett på turnén.

Entré: 140 kr, medlem/scenpass 100 kr

ungdom t o m 25 år fri entré

Förköp fr o m 17/2 via olofstrom.se och Olofströms bibliotek tel 936 00

Arr. Olofströms Jazzklubb, Olofströms Kammarmusikförening, ABF och KulturFritid.

Söndag 2/4

Duo Daniel

Daniel Tengberg - cello

Daniel Hormazábal Cortés - piano

Daniel Tengberg, född 1990, började spela cello
redan vid 3 års ålder. Hösten 2009 blev han antagen
till Edsberg/KMH i Stockholm ocn 2014 tog han sin masterexamen vid samma skola.

Daniel har spelat med många orkestrar både som
solist och som stämledare och gör regelbundna soloframträdanden i Sverige och utomlands och
har även uppfört kammarmusik med världsartister
som Midori Goto och Ivry Gitlis.

Daniel Hormazábal Cortés är medlem i Trio Skandinavia, en pianotrio som på kort tid, efter deltagande i flera tävlingar, t. ex. Kammarmusikbiennalen ”Ung&Lovande” och Trondheim International Chamber Music Competition, lyckats etablera sig som en av dom mest lovande svenska ensemblerna just nu.

Daniel framträder regelbundet som solist och kammarmusiker och har förutom i Sverige även spelat
i flertalet länder i Europa samt i Kanada och USA.

Program: franskt/ryskt. Sonater av Debussy, Poulenc, Rachmanninov och Schnittke

Söndag 7/5

Musica Vitae & Margareta Bengtsson

Musica Vitae

Margareta Bengtson sång och harpa,

Hemlig  gäst

Foto:Annika Falkuggla

Musica Vitae presenterar, som det latinska namnet anger, Livets Musik till sin publik. Orkestern har uruppfört närmare 200 verk vilka framförts tillsammans med ledande solister och musikaliska ledare. Med sin kreativa och nyskapande profil skördar denna svenska ensemble ständigt nya framgångar och lockar nya lyssnare till konstmusikens värld.

Margareta Bengtsson är en av grundarna till the Real Group, vilka hon lämnade 2007 för en solokarriär, där
hon sedan dess med stor framgång blandat genrer,
stilar och sammanhang.

Med sig har Margareta en ännu hemlig gäst!

Program ”I Love Sweden in the Springtime”.

Från klassiska pärlor via älskade visor till jazzstandards och allt däremellan med denna mångfasetterade och älskade artist.

Entré: 140 kr, medlem/scenpass 100 kr, ungdom t o m 25 år fri entré

copyright©kammarmusik.se 2003   redigerad 2017-01-12 17:45    www.kammarmusik.se      webbansvarig: Lasse Fagerberg