Start Olofström

Giovannikvartetten
17/3   kl 19.00
Musica Vitae men Malin Broman och Matthew Truscott

Biljettpris om inget annat anges: 130 kr och 100 kr för medlem/scenpass, fri entré för ungdom t o m 25 år.
Arr. Olofströms Kammarmusikförening, KulturFritid, ABF, Musik i Blekinge

Bli medlem i Olofströms Kammarmusikförening.
Betala 150 kr via plusgiro 241098-3

Jan Lundgren

Solo - Musik & minnen

Jan Lundgren räknas som en av världens mest framstående jazzpianister. Vare sig det gäller standardlåtar, folkmusik eller klassisk musik utvecklar
Jan materialet och sätter sin egen, högst personliga prägel.

Balansen mellan att dels vårda originalmusiken men samtidigt leverera personliga, intrikata, harmoniskt skimrande och rytmiskt swingmättade improvisationer,
har blivit något av Jan Lundgrens signum.

Jan har gästat Olofström många gånger tillsammans med andra framstående musiker. Men den här gången blir det en solokonsert där han även kåserar.

Entré: 140 kr, medlem/scenpass 100 kr,
           ungdom t o m 25 år fri entré

Biljetter via www.olofstrom.se och
Olofströms bibliotek tel 0454-93 600

Arr. Olofströms Kammarmusikförening, Olofströms Jazzklibb, ABF, KulturFritid och Musik i Blekinge med
stöd av Statens kulturråd

Giovannikvartetten

GER PLATS – Ett möte

med barockens kvinnor

Anna Thorstensson - barockcello, sång
Marcus Mohlin – cembalo
Karin Samuelsson – barockfiol
Sofia Nelson – blockflöjt
Daniel Carlsson - sång

Giovannikvartetten och countertenoren Daniel Carlsson ger för en stund plats på för några av musikhistoriens glömda tonsättare. I fem musikaliska och berättande porträtt får publiken möta några av dessa kvinnor som under sin livstid var erkända musiker och kompositörer, men som på något vis inte passat in i historieböckerna.

Giovannikvartetten skänker nytt liv åt deras ljuvliga
sånger och sprudlande instrumentalmusik, ett möte som GER PLATS.

Program:
Francesca Caccini, Isabella Leonarda, Barbara Strozzi, Elisabeth Jaquet de La Guerreoch Antonia Bembo m.fl.

Entré: 130 kr, medlem/scenpass: 100 kr,
           ungdom t o m 25 år gratis.

Arr. Olofströms Kammarmusikförening, ABF, KulturFritid och Musik i Blekinge med stöd av Statens kulturråd.

MUSICA VITAE

m Malin Broman & Matthew Truscott

Foto: Alexander Mahmoud

Foto: Dan Welldon

Malin Broman - ledare och violinsolist

Matthew Truscott (England) - violinsolist

Under drygt tre decennier har den 15 stråkar starka ensemblen Musica Vitae presenterat kammarmusik av
vitt skilda slag.

Musica Viatae presenterar stolt Malin Broman som under spelåret 15/16 kommer att verka som orkesterns konstnärlige ledare. Malin är känd som en av Sveriges allra bästa violinister. Hon är ledamot i Kungliga Musikaliska akademien, violaprofessor vid Edsbergs Musikinstitut i Stockholm och första konsertmästare i Sveriges Radios Symfoniorkester.

Tillsammans med Malin Broman utforskar Musica Vitae stråkorkesterrepertoaren och utvecklar samspelet, klangen och lyhördheten.

Till denna konsert har Malin sammanställt en kammarkonsert med barock och bjudit in violinisten Matthew Truscott som gäst. Matthew är konsertmästare för Orchestra of the Age of Enlightenment i London.

Program: Corelli, Muffat, Bach, Händel, van Wassenaer

Entré: 130 kr, medlem/scenpass: 100 kr,
           ungdom t o m 25 år gratis.

copyright©kammarmusik.se 2003   redigerad 2016-02-28 18:50    www.kammarmusik.se      webbansvarig: Lasse Fagerberg