Start Olofström

Noora Karhuluoma & Ida Andersson
19/11  kl 18.00
Sebastian Stevensson Trio

Bli medlem i Olofströms Kammarmusikförening.

Betala 150 kr via plusgiro 241098-3

Lördag 16/9

Kyrkhults kyrka

Mare Balticum

Den wittenbergska näktergalen

Ute Goedecke - sång, blockflöjt
Tommy Johansson - renässansluta
Dario Loscale - viola da gamba
Per Mattson - barockviolin, viola da braccio
Fredrik Persson - dulcian
Stefan Wikström - basun

2017 högtidlighålls minnet av Martin Luther (1483–1546) och året för hans framställande av de 95 teser, som enligt legenden spikades upp på kyrkporten i Wittenberg år 1517.

Martin Luther var en levnadsglad upprorsman med en stor kärlek till musiken. Han översatte och förnyade äldre latinska kyrkosånger, som då kunde sjungas på folkspråken tyska, svenska, danska; liksom populära melodier kunde få nya texter för att passa in i den nya tiden. Det samtida tilltalsnamnet Den wittenbergska näktergalen tecknar bilden av en bildad person som redan då uppmärksammades för sin musikalitet.

Ensemble Mare Balticum framför i detta program både sakral och profan musik från främst 1500-talet – en tid som sjuder av moderna tankar och idéer – och använder därtill instrument som är typiska för tiden: Dulcian och basun, pommer och blockflöjt, violin, renässansluta,  och inte minst vox humana – den mänskliga rösten.

Fri(villig) entré genom kollekt.

Arr. Olofströms Kammarmusikförening, Kyrkhults församling, ABF, Musik i Blekinge, Musik i Syd och KulturFritid med stöd av Statens kulturråd.

Söndag 8/10

Noora Karhuluoma &

Ida Andersson

Noora Karhuluoma - sopran

Ida Andersson - piano

Noora är utbildad vid Sibelius-Akademin (Helsingfors), Yrkeshögskolan Metropolia (Helsingfors), Kungliga
Musikhögskolan i Stockholm, Koninklijk Conservatorium
Bryssel samt Högskolan för Scen och Musik i Göteborg.

Noora är en efterfrågad oratoriesolist men under de senaste
åren har hon framträtt med egna konserter i Sverige, Finland,
Norge, Danmark och Italien och samarbetat regelbundet med
olika barockensembler.

Ida är klassisk pianist från Åland, utbildad vid Det Kgl. Danske Musikkonservatorium i Köpenhamn och Musikhochschule
Lübeck. Ida tog sin examen 2015 och är nu en etablerad kammarmusiker och liedpianist, som regelbundet uppträder med unga sångare och instrumentalister. Under 2017 framträder Ida med kammarmusik- och solokonserter i Danmark, Sverige, Norge och Finland.

Program: Med anledning av Finland 100 år framförs finländsk vokalmusik - en musikalisk och historisk resa från 1700-talet
mot självständigheten, som bl. a.  innefattar Sibelius Finlandia

Övrigt program: sånger av Richard Strauss och välkända
arior ur stora operor, bl. a. Madame Butterfly och Norma.

Entré: 130 kr, medlem/scenpass 100 kr,
ungdom tom 25 år frientré.
Medlem i Olofströms kommuns personalklubb: 100 kr

Arr. Olofströms Kammarmusikförening, ABF, KulturFritid och
Musik i Blekinge med stöd av Statens kulturråd.

Söndag 19/11

Sebastian Stevensson
Trio

Sebastian Stevensson – fagott
Asuka Makamura – piano
Mathias Kjøller - klarinett

2016 års vinnare av det prestigefulla Solistpriset, fagottisten Sebastian Stevensson, ger sig ut på vinnarturné i vårt avlånga land. Efter studier vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm flyttade Sebastian för fortsatt utbildning till Mannheim i Tyskland. Numera är han solofagottist i Danmarks Radio Symfoni-Orkestret och undervisar vid Det Danske Kongelige Musikkonservatorium.

Asuka Nakamura började spela piano vid tre års ålder
i Nagoya, Japan och redan vid nio års ålder gjorde hon solistdebut med Mozarts välkända Pianokonsert nr 23.
Asuka studerade för Staffan Scheja på Kungl. Musikhög-
skolan i Stockholm.

Klarinettisten Mathias Kjøller är utbildad vid Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i Köpenhamn och i Los
Angeles. Han är soloklarinettist i Aarhus Symfoniorkester
men har även gästat Bergen Filharmoniske Orkester och Sveriges Radios Symfoniorkester som soloklarinettist.

Musik av bl a Ludwig van Beethoven, Francis Poulenc
och Camille Saint-Saëns

Entré: 130 kr, medlem/scenpass 100 kr,
ungdom t o m 25 år fri entré entré.
Medlem i Olofströms kommuns personalklubb: 100 kr

Arr. Olofströms Kammarmusikförening, ABF, KulturFritid och Musik i Blekinge med stöd av Statens kulturråd

copyright©kammarmusik.se 2003   redigerad 2017-08-27 12:55    www.kammarmusik.se      webbansvarig: Lasse Fagerberg