Start Olofström

Emil Jonasson & Peter Friis Johansson
13/11   kl 18.00
Katarina Andreasson & Lena Johnson

Biljettpris om inget annat anges: 130 kr och 100 kr för medlem/scenpass, fri entré för ungdom t o m 25 år.
Arr. Olofströms Kammarmusikförening, KulturFritid, ABF, Musik i Blekinge

Bli medlem i Olofströms Kammarmusikförening.
Betala 150 kr via plusgiro 241098-3

Stina Ekblad
med kammartrio

Den folkkära skådespelaren Stina Ekblad läser och sjunger Edith Södergran tillsammans med en kammartrio ledd av gitarristen David Härenstam. Programmet har mottagits med stor framgång runt om i Sverige.

Stina Ekblad är en av sin generations främsta skådespelare. Hon Guldbagge-belönades för sina insatser i Bo Widerbergs Ormens väg på hälleberget samt i Mai Zetterlings Amorosa. Hon har under årens lopp medverkat i mängder av kritikerrosade föreställningar, långfilmer och tv-produktioner. Stina anlitas ofta som uppläsare och recitatör av lyrik och melodramer och samarbetar gärna med olika orkestrar och musiker.

Gitarristen David Härenstam har medverkat på ett flertal inspelningar med ett stort antal musiker – från klassiska pianisten Bengt Forsberg till världsmusikartisten Seruwagi. Han har turnerat i Europa och Australien som solist och i olika ensembler.

Peter Fridholm har verkat som soloflöjtist vid bland annat Sveriges Radios Symfoniorkester och Chamber Orchestra of Europe. Han innehar numera tjänsten som soloflöjtist i Kungliga Hovkapellet.

Kontrabasisten Lauri Antila är en väletablerad frilansmusiker som spelar både klassiskt, jazz, folk- och världsmusik och har ofta spelat med olika sångsolister. Lauri har  turnerat över i stort sett hela Europa med olika grupper och projekt

Program:
Wilhelm Peterson-Berger, Johan Helmich Roman, Anders Nilsson, Erland von Koch, Hugo Alfvén, Staffan Storm, Gunnar Edander och Rune Andersson.
De tonsatta dikterna i programmet Dagen Svalnar är komponerade av Gunnar Edander och arrangerade av David Härenstam.

Entré: 140 kr, medlem/scenpass 100 kr,
           ungdom t o m 25 år fri entré

Biljetter fr o m 11/8 via www.olofstrom.se och
Olofströms bibliotek tel 0454-93 600

Arr. Olofströms Kammarmusikförening, Riksteaterföreningen i Olofström, ABF, KulturFritid och Musik i Blekinge med stöd av Statens kulturråd

Worst of Emil & Peter

Emil Jonasson - klarinett

Peter Friis Johanson - piano

Klarinettisten Emil Jonason och pianisten Peter Friis Johansson är två unika solister som tillsammans vill utmana konventionerna och kickstarta en ny musikalisk era. Worst of Emil & Peter är en ny typ av konsert med två av Sveriges mest framgångsrika klassiska musiker.
I föreställningen flyter musik, text och skådespel sömlöst ihop till en dramatisk helhet.

Emil Jonasson blev känd över hela världen när han framträdde som solist 2012 vid Nobelprisceremonin i Stockholms konserthus. Peter Friis Johansson har varit en återkommande solist i Berwaldhallen med Sveriges Radios Symfoniorkester.

De är  entreprenörer och experimentalister, Rising Stars och Artists in Residence.

Temat för konserten är världens tragedier med musik av bland annat Queen, Pärt, Tom Waits och Prokofjev. De utlovar en konsert som kommer att kännas, klanger du inte trodde fanns och musik du inte trodde var möjlig.

Foto: Elias Gammelgård

Entré: 130 kr, medlem/scenpass: 100 kr,
           ungdom t o m 25 år gratis.

Arr. Olofströms Kammarmusikförening, ABF, KulturFritid och Musik i Blekinge med stöd av Statens kulturråd.

Katarina Andreasson
-violin

Lena Johnson - piano

Katarina Andreasson har verkat som förste konsertmästare sedan 1986; i Aalborg Symfoni-orkester, GöteborgsOperans orkester och Svenska Kammarorkestern i Örebro, vilken hon ofta leder från konsertmästarpulten.

Som soloviolinist gjorde Katarina sin internationella solistdebut med Howard Blakes violinkonsert i Royal Festival Hall med The Philharmonia orchestra 1997.

Hon har snabbt etablerat sig som dirigent både i Sverige och utomlands. Den internationella dirigentdebuten gjorde Katarina med BBC Ulster orchestra i Belfast och är nu en återkommande gäst där. Dessutom dirigerar hon i Polen, Ukraina, Riga och Danmark.

Lena Johnson är utbildad vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm för Esther Bodin-Karpe. Hon har även studerat i London, Wien och Salzburg. Lena är verksam som solist, kammarmusiker och ackompanjatör och ger regelbundet konserter i Sverige och internationellt.

Program: Mozart, Debussy, Kreisler samt Brahms alt. Franck.

Katarina Andreasson

Lena Johnson

Entré: 130 kr, medlem/scenpass: 100 kr,
           ungdom t o m 25 år gratis.

copyright©kammarmusik.se 2003   redigerad 2016-08-03 14:00    www.kammarmusik.se      webbansvarig: Lasse Fagerberg